Feestje!

Gezellig zo’n verjaardagsfeestje. Weer even iedereen gezien, familie en vrienden. Voor veel mensen op ‘onze leeftijd’ is verjaardag vieren niet meer zo belangrijk, sterker nog: liever niet. Nou, ik blijf het leuk vinden. Neem nou het plannen en organiseren alleen al: heerlijk! Gisteren was Reinier naar een workshop fotograferen dus had ik het rijk alleen. Eerst boodschappen gedaan en gewinkeld, thuis daarna van 2 kilo rundergehakt 95 balletjes gedraaid. Het gehakt aangemaakt met sambal, ei, paneermeel, bieslookkruiden en peper en zout. Mooie éénhapsballetjes. Meteen aangebraden in olijfolie. Uiteindelijk een ovenschaal vol. Vandaag warm gepresenteerd met pindasaus (slechts 80 stuks, want koud vonden de jongens gisteren de balletjes ook héél lekker).

Vanmorgen om 10.00 uur begonnen met het bereiden van de hapjes voor de borrel van vanmiddag. Op mijn lijstje staat: zalm in tortillarolletjes, Hollandse garnaaltjes met avocado in uitgeholde komkommer, cranberrypaté op roggebrood met appelstroop, dadels in rauwe ham, gevulde kerrie-eieren, gerookte forelmousse-sandwiches, bladerdeegdriehoekjes met kip, spinazie en feta, kipragout in kleine pasteibakjes, gevulde tomaatjes met eiersalade en als er nog behoefte naar is, gevuld stokbrood.

Het zijn allemaal kleine hapjes, maar het kost me toch een hele ochtend en middag voordat ik alles klaar heb. Voordeel is dat al de hapjes vooraf gemaakt kunnen worden, zodat je op het moment suprême alleen maar met de schalen hoeft rond te gaan. Natuurlijk moet voor de warme hapjes wel de oven aan, maar ook dat kan makkelijk ingepland worden.

Toch bleek ook nu weer dat ik iets teveel gemaakt had. Aan de kippastei zijn we niet toegekomen, dus die eten we morgen met rijst. En ook het gevulde stokbrood heb ik niet gemaakt. Behalve heel wat rode wijn, zijn alle hapjes er smakelijk in gegaan.

Het mooiste compliment kwam toch bij Lineke vandaan. Lineke houdt heel niet van vis maar ze vertelde dat ze de sandwiches ‘verrukkelijk’ vond. Toen ik vertelde dat ze gerookte forelmouse had gegeten moest ze wel een keertje slikken. Toch bleef ze erbij: ze waren heerlijk. Wat is er nu mooier dan een niet-vis-liefhebber toch aan de vis te krijgen?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
image_print
Dit bericht is geplaatst in Hapjes, Vis, Vlees. Bookmark de permalink.

2 reacties op Feestje!

  1. Marion van Houten schreef:

    Lieve El,
    Inderdaad, je hapjes waren heerlijk. Ik heb me er dan ook flink aan tegoed gedaan zodat ik bij thuiskomst niets meer hoefde te eten. Alleen een kopje koffie en dan
    gezellig op de bank naar BzV kunnen kijken (Ja ik weet het, niet iedereen snapt dat). Maar ik vind het best een vermakelijk programma. Na al die lekker hapjes van jou moet ik eigenlijk een lijn dagje instellen. Maar dat zal niet lukken. Nadat ik ’s middags naar de film, ‘Haar naam was Sarah’ ben geweest had ik de buren uitgenodigd voor een etentje. Ik heb mijn favorieten ’torentjes macaronischotel’ gemaakt die ik van te voren al helemaal klaar kan maken en ’s avonds alleen nog maar in de oven hoef te zetten. Toetje heeft de buurvrouw verzorgd. Chocolade mousse met vanille ijs en slagroom. Dan vandaag maar lijnen. Gaat ook niet lukken. Krijg Loes te logeren en heb net een Ierse cake gebakken waarvan ik inmiddels al een stukje heb geproefd.
    Groeten

    • ellen schreef:

      Hoi Marion,
      Die ‘macaroni torentjes’ klinken wel inspirerend. Kun je mij het recept sturen? En die Ierse cake, lijkt dat recept op dat van kruidkoek? want dan is het best mager! Trouwens, die lijn, die weet wat: ik ben de afgelopen weken aardig afgevallen door mij aan ‘Montignac’ te houden maar zoals je op de site hebt kunnen lezen heb ik ook wel enkele malen gesmokkeld. Tja, en dan wijst die weegschaal toch weer gevaarlijk snel de verkeerde kant op. Goed idee dus voor mijn blog: een lekker recept van Montignac. liefs Elxx

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.