Ajam Boemboe Roedjak

Recept voor 6-8 personen:

    • 3 grote uien
    • 1 rode lombok (rode pepers)
    • — of 3 etl sambal
    • 8-10 kippendijen
    • 3 tomaten in blokjes
    • 1 thl zout
    • 3 thl laospoeder
    • 3 etl witte basterdsuiker
    • 1 dl water
    • 50 gr geconcentreerde santen

Pel de uien en de knoflook, snipper ze. Was de lomboks en snijd ze in ringen. Maak de uien, het knoflook, de laospoeder en de lomboks fijn in een vijzel of keukenmachine. Verhit de olie in een koekenpan. Bak de stukken kip rondom bruin, laat ze even uitlekken en bestrooi ze met zout. Fruit in de overgebleven olie de gesnipperde uien, knoflook, tomatenblokjes en lombok (of sambal). Voeg basterdsuiker, zout en water toe en laat de saus even koken. Leg de stukken kip in de saus en stoof ze in ongeveer 30 minuten gaar. Los de santen op in de saus.

image_print

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *