Kipgoulash

Recept voor 5-6 personen:

  • 750 gr kipfilet (of kalkoen)
  • 150 gr blokjes gerookt spek
  • 150 gram chorizoworst in halve plakjes (optioneel)
  • 2 zoete rode puntpaprika’s
  • 1 groene paprika
  • 3 grote uien
  • 2 tenen knoflook
  • 2 tomaten
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 300 ml water of bouillon
  • 1 etl zoete paprikapoeder
  • 2 thl kummel/karwij
  • 2 thl grof zeezout
  • 1 thl majoraan
  • 3 etl olijfolie
  • tabasco of peper naar smaak
  • crème fraîche (optioneel)

Snijd de kipfilet in niet te kleine stukken. Maak de paprika’s schoon en snijd in halve ringen. Snijd de uien in grote stukken. Meng de paprikapoeder, grof zeezout, karwij en majoraan door elkaar; liefst in een vijzel zodat de karwij gekneusd wordt. Verwarm de olie in een grote braadpan. Bak de uien glazig. Voeg het vlees toe en bak rondom bruin. Voeg vervolgens de paprika en knoflook toe en roerbak alles enkele minuten. Voeg dan het paprikapoedermengsel toe en bak 2 minuten  mee. Voeg tomatenpuree en water of bouillon toe. Laat het geheel met deksel zachtjes stoven. Check na 20 minuten of de kip gaar is en de saus mooi is ingedikt. Bind eventueel de saus met maizena of allesbinder als deze te dun is, of laat verder indampen. Voeg op het laatst de stukjes chorizo toe en laat deze warm worden in de saus. Voeg naar smaak peper of tabasco toe. (pas op met tabasco!!) Serveer met rijst, doppertjes of een frisse salade.

 

 

image_print

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *