Pasta di Napoli

Recept (vegatarisch) voor 3-4 personen:Cirio kerstomaatjes

  1. Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing. Maak ondertussen de saus.
  2. Verwarm de olijfolie in een braadpan, voeg de gesnipperde ui en knoflook toe en laat op matig vuur de ui glazig worden. Niet te hoog bakken anders verbrandt de knoflook.
  3. Voeg de uitgelekte kappertjes en rozijnen toe en laat 1 minuut meebakken.
  4. Voeg het blik kerstomaatjes toe en plet enkele tomaatjes met een lepel zodat het sap er uit loopt laat de overige tomaatjes heel.
  5. Breng op smaak met peper en zout, eventueel een schepje suiker. Laat de saus voor 3 minuten matig pruttelen (tot de pasta klaar is).
  6. Roer er op het laatst de uitgelekte olijven en fijngehakte peterselie door.
  7. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan lichtbruin.
  8. Voeg de gare pasta aan de saus toe en serveer op het bord met amandelschaafsel.

Pasta di NapoliLees ook de bijbehorende Blog-Entry: Pasta di Napoli

 

image_print