Recept voor een ronde taartvorm of 12 muffins:
- 75 gr amandelmeel
- 20 gr kokosmeel
- 75 gr haver- of roggemeel
- 250 gr ricotta
- 2 thl bakpoeder
- 2 eieren
- 2 etl honing
- –eventueel iets extra zoetstof
- 50 gr kokosolie, gesmolten
- snufje zout
- doosje frambozen
- doosje blauwe bessen
- snufje poedersuiker
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Klop de eieren met de honing luchtig.
- Voeg de ricotta en het zout toe aan het eiermengsel en roer dit er losje doorheen.
- Roer vervolgens het amandelmeel, havermeel en bakpoeder door het beslag.
- Meng de gesmolten kokosolie door het beslag.
- Vet een ronde taartvorm (of muffinvormpjes) in met een beetje kokosolie en giet er het beslag in en strijk het glad.
- Strooi de frambozen en blauwe bessen over de taart en druk ze licht aan zodat ze een beetje in het beslag zakken.
- Plaats de taartvorm midden in de voorverwarmde oven en bak de cake in ongeveer 45 minuten brui en gaar. Controleer de gaarheid met een satéprikker, deze moet er droog uitkomen.
Lees ook de bijbehorende Blog-entry: Amandelen