Blueberry crumble muffins

Recept voor 9 muffins:

  • 360 gr bloemBlueberry crumble muffins
  • 1,5 zakje bakpoeder
  • 0,5 thl zout
  • 2 eieren
  • 250 gr fijne suker
  • 100 gram gesmolten boter
  • 240 gr melk (karnemelk, yoghurtdrink)
  • 200 gr blauwe bessen/bosbessen
  • citroenrasp van 1 citroen
  • 150 gr bloem
  • 100 gr suiker
  • 50 boter
  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Zet papieren muffinbakjes in een een muffinvorm.
  3. Maak van 150 gr bloem, 100 gr suiker en 50 gr boter een kruimeldeegje.
  4. Zeef de bloem met debakpoeder en het zout, en zet even opzij.
  5. Klop de eieren, suiker met de gesmolten (afgekoelde) boter door elkaar en voeg de citroenrasp, de melk en de bessen toe.
  6. Voeg het bloemmengsel bij het eiermengsel en schep voorzichtig doorelkaar.
  7. Het deeg moet ongelijkmatig en klonterig blijven.
  8. Vul de muffinvormpjes tot de rand met beslag en leg er een bergje kruimeldeeg op.
  9. Zet in het midden van de oven en bak de muffins in ongeveer 30 minuten  bruin en gaar.
  10. Haal de nog warme muffins uit de bakvorm en laat ze verder afkoelen.

Blueberry crumble muffins

Lees ook de bijbehorende Blog-entry: Muffins

image_print

Één reactie op Blueberry crumble muffins

  1. Ester schreef:

    Ontzettend lekker! Gemaakt met karnemelk, spelt en palmsuiker. De crumble met rietsuiker. Beslag was hier genoeg voor wel 15 muffins /cupcakes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *