Auteursarchief: Kokkerellen

ZAP

Het kan nog (net): vóór 24 juni asperges eten. Traditioneel worden asperges namelijk geoogst vanaf de tweede donderdag van april tot 24 juni (Hoogfeest van de geboorte van de Heilige Johannes de Doper). Na deze datum worden ze niet meer geoogst zodat … Lees verder

Geplaatst in Groenten, Pasta & Noedels, Vis | Getagged , , , , | Reacties uitgeschakeld voor ZAP

Walnotentijd

Eind oktober, begin november dan vind ik het echt tijd worden voor noten. In onze tuin staan grote eiken en beuken, helaas geen echte eetbare noten zoals makke kastanjes, hazelnoten of walnoten. Nu heb ik een app geïnstalleerd op mijn … Lees verder

Geplaatst in Noten | Getagged , , | Reacties uitgeschakeld voor Walnotentijd

Appelgebak voor wielrenners

Op een zomerdag als vandaag en bovendien de aankomstdag van de Tour de France in Parijs, dan kriebelt het bij de mannen om ook te gaan fietsen. Een rondje Gooimeer stond er vanochtend op het programma van 51 km. Net … Lees verder

Geplaatst in Drankjes, Fruit, Gebak | Getagged , , , , | Reacties uitgeschakeld voor Appelgebak voor wielrenners

Even snel iets bakken

Zo vlak voor het weekend toch nog even snel iets lekkers bakken. Dan zijn muffins ideaal. Je hoeft niet urenlang je beslag te laten rijzen of luchtig te kloppen, gewoon mengen. Ik besluit om chocolademuffins met rood fruit te maken. Al doende … Lees verder

Geplaatst in Eieren, Fruit, Gebak | Getagged , | Reacties uitgeschakeld voor Even snel iets bakken

Amandelen

Als je je een beetje verdiept in wat goed en slecht is voor je lijf, dan kom je al snel uit bij: minder of geen suiker en minder of geen koolhydraten. Lees er de verschillende boeken van de laatste tijd … Lees verder

Geplaatst in Dessert, Eieren, Fruit, Gebak, Low-Carb | Getagged , , , , , , | Reacties uitgeschakeld voor Amandelen

Superfood Linzen

        Wist je dat linzen rijk zijn aan ijzer, vezels en eiwitten? Dat linzen in de jaren 60 als hippiegroenten werden beschouwd (want de Hippies trokken naar India en kwamen terug met heerlijke linzenrecepten)? Dat linzen tegenwoordig omarmd … Lees verder

Geplaatst in Groenten, Low-Carb, Peulvruchten, Vis | Getagged , , , | Reacties uitgeschakeld voor Superfood Linzen

Heerlijk Pasen!

Vandaag op eerste paasdag iets later aan de koffie dan normaal. Op zo’n paasmorgen komt het hele huis wat trager op gang of zou het zijn omdat vannacht de zomertijd is ingegaan? Hoe dan ook, mijn citroenrol doet het uitstekend … Lees verder

Geplaatst in Eieren, Gebak | Getagged , , , , , , | Reacties uitgeschakeld voor Heerlijk Pasen!

Feestelijke kater

Bij het woord ‘kater’ denk ik niet meteen aan een brood. En een Duivekater heeft niets te maken met duiven of een kater (kat of lichamelijke toestand na een avondje doordrinken…) maar alles met brood. Een feestelijk brood, wel te … Lees verder

Geplaatst in Brood, Brunch, Gebak, Ontbijt | Getagged , , , , , | Reacties uitgeschakeld voor Feestelijke kater

Licht en gezond

Ik kan soms echt behoefte hebben aan licht en gezond voedsel. Niet dat ik zo vaak zwaar en ongezond eet, maar misschien begrijp je het wel als ik dit recept beschrijf: visrolletje met groene aspergetips op een groen bedje. Een … Lees verder

Geplaatst in Groenten, Low-Carb, Vis | Getagged , | Reacties uitgeschakeld voor Licht en gezond

Verjaardagsvlaai

Mijn oudste zoon is dol op Limburgse kersenvlaai, die gewone met zo’n ruitmotief. Iets wat hij zich elke verjaardag wenst. Tot nu had ik deze vlaai nog nooit zelf gebakken. Brooddeeg, daar waagde ik mij niet aan. Maar na de … Lees verder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Geplaatst in Brood, Fruit, Gebak | Getagged , , , , | Reacties uitgeschakeld voor Verjaardagsvlaai
image_print