Gevulde koeken

Recept voor 10-12 koeken:

 • 600 gr harde Wenerdeeg
 • 300 gr amandelspijs (kant en klaar van Baukje)
 • 2 à 3 eieren
 • 1 ei
 • 1 eidooier
 • 50-60 blanke amandelen

Verwarm de oven voor op 2oo graden. Rol het harde Wenerdeeg uit tot 2 mm dik. Steek er 20-24 ronde plakken uit met een doorsnede van 10 cm. Gebruik een uitsteker of een glas. Leg 12 plakken op een bakplaat, ingevet of bekleed met bakpapier. Meng de amandelspijs (gaat het makkelijkst in een keukenmachine) met zoveel losgeklopt ei dat de spijs net spuitbaar is. Spuit 10-12 bolletjes amndelspijs op de plakjes deeg en dek ze af met de overige plakjes. Druk de randen iets aan. Meng het ei en de eidooier en bestrijk de boven kant van de koeken hiermee. Druk in elke koek 5 amandelen. Plaats in de voorverwarmde oven en bestrijk na een half uur nogmaals met het ei; bak ze nog 5-10 minuten.

NB: niet elke oven is even heet: let goed op dat de koeken niet te zwart worden. Dat kan in eens heel snel gaan! Verlaag dan de temperatuur of verkort de baktijd iets.


image_print

2 reacties op Gevulde koeken

 1. Joyce Wöhner schreef:

  Wat is een harde Wenerdeeg, ik heb geen flauw idee? Kun je dat klaar kopen
  of bestaat er ook een recept?

 2. ellen schreef:

  Joyce, je was me iets te snel af: ik was nog bezig met het publiceren! Als je nu op het recept van gevulde koeken klikt zie je dat harde Wenerdeeg een link is, deze klikt door naar het recept voor harde Wenerdeeg. Alles te vinden onder ‘Brood, Gebak & Lekkernijen’.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.