Ossenhaaspuntjes met aangeklede rijst

Recept voor 4 personen:

  • 350-400 gr ossenhaaspuntjes,
    in stukken van 2 cm
  • 2 thl pikante kruiden mengsel
    (bv. shoarma of cajun)
  • 100 gr gerookte ontbijtspekreepjes
  • 1 bosje bosuitjes met groen
  • 1 rode paprika
  • 150 gr kleine champignons
  • 350 gr zilvervliesrijst
  • 1 etl olijfolie

Kook de zilvervliesrijst volgens de bereidingswijze op het pak. Zorg dat het vlees op kamertemperatuur is.  Dep de ossenhaaspuntjes goed droog en masseer de kruiden in het vlees. Laat enkele minuten rusten. Meng 1 eetlepel olijfolie door de vleesblokjes. Maak de bosuitjes en paprika schoon. Snijd de uitjes, inclusief het groen en grove stukken. Snijd de paprika in stukjes van 1 cm. Borstel de champignons schoon en snijd ze 1 keer doormidden. Verwarm een koekenpan en bak hierin (zonder olie) de spekreepjes aan. Voeg na 1 minuut de bosuitjes, paprika en champignons toe en roerbak gedurende 3 minuten op hoog vuur. Zet het vuur uit en plaats een deksel op de pan om iets na te laten garen. Verhit een koekenpan of grillpan op hoog vuur en bak of gril hierin de ossenhaaspuntjes op hoog vuur rondom bruin in 2 à 3 minuten. Meng de gekookte rijst door het groentenmengsel en verwarm het geheel even door.
Serveren: een royale schep rijst met daar bovenop enkele stukjes ossenhaas. Lekker met een groene salade.

   

image_print

2 reacties op Ossenhaaspuntjes met aangeklede rijst

  1. JOYCE schreef:

    Ossenhaaspuntjes op een groentenrijst, heerlijk makkelijk en erg lekker lijkt mij. Het zelfde gerecht heb ik deze week met varkensmedallions gemaakt. De rest van de groenterijst de volgende dag met wat tomatensap erdoor en een paar verse tomaten en geroosterde pijnboompitten, een lekkere vegetarische maaltijd. Ossenhaaspuntjes heb ik bij ons nog nooit gezien, wel zag ik vandaag minutenlapjes van jonge stieren. Wat kun je daar nou mee doen, zonder dat het droog wordt als een schoenzool? Het zag er best mooi uit.

    • ellen schreef:

      Volgens mij kun je van die dunne lapjes uitstekend runderschnitzels maken: licht paneren en slechts enkele minuten om en om bruin bakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *