Pindabroodcake met noten, pitten en zaden

Recept voor een grote cakevorm (20 sneetjes):

  • 250 gr pindakaasPindabrood met noten en zaden
  • noten-pitten-zadenmengsel*:
  • –25 gr gehakte amandelen
  • –25 gr zonnebloempitten
  • –15 gr gebroken lijnzaad
  • –15 gr chiazaad
  • 20 gr gesmolten roomboter of kokosolie
  • 4 eieren
  • 4 etl Griekse yoghurt (volvet)
  • 3 thl bakpoeder (wijnsteen)
  • 1 etl sesamzaad ter decoratie

* varieer naar smaak: totaal een noten-pitten-zadenmengsel van 80 gram

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Neem een cakevorm en leg daar een vel natgemaakt en uitgeknepen bakpapier in.
  3. Meng pindakaas, gesmolten roomboter/kokosolie, Griekse yoghurt en eieren tot een egaal beslag. Dit kan met de handmixer of in de keukenmachine.
  4. Strooi de bakpoeder met een theezeefje boven het beslag uit en roer het door en door.
  5. Roer het noten-pitten-zadenmengsel door het beslag.
  6. Schep het beslag in de cakevorm (bekleed met bakpapier) en strooi er tot slot het sesamzaad op.
  7. Plaats de vorm in het midden van de oven en bak de pindabroodcake in ongeveer 45 inuten bruin en gaar. Controleer de gaarheid met een houten satéprikker, deze moet er droog uitkomen.
  8. Neem de broodcake uit de vorm, je kunt dit er makkelijk uittillen door het bakpapier, en laat afkoelen. (lauwwarm trouwens ook erg lekker…!).
  9. Na afkoelen in plasticzak bewaren of desgewenst (gesneden) invriezen.

Pindabrood met noten en zaden

Lees ook de bijbehorende Blog-Entry: Pinda Pinda Lekka Lekka

image_print