Lentepasta met peultjes

Recept voor 5-6 personen:

  • 500 gr verse eierpasta, tagliatelle
  • 250 gr hamblokjes
  • 150 gr (1 kuipje) Boursin met knoflook
  • 150 gr roomkaas (ongekruid)
  • 2 etl kappertjes
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 2 bosuitjes met loof, gesnipperd
  • 1 ui, gesnipperd
  • 200 gr peultjes
  • halve courgette, zonder zaad, in blokjes
  • 1 glas witte wijn
  • 2 etl citroensap
  • 2 etl olijfolie
  • zout en peper

Verwarm de olijfolie in  een braadpan, fruit de gesnipperde ui, knoflook, courgette en peultjes aan. Voeg de hamblokjes toe bak deze 2 minuten mee. Voeg de wijn, citroensap, Boursin en roomkaas toe en blijf roeren totdat de kaas geheel gesmolten is. Het moet een vloeibare massa zijn, eventueel iets water toevoegen als het geheel te droog lijkt. Door de kaas dikt de saus snel in. Breng op smaak met peper en zout. Voeg als laatste de gesnipperde bosuitjes en kappertjes toe. Bereid ondertussen de verse pasta zoals op het pak beschreven staat. Giet de pasta af en voeg deze aan de saus toe. Direct opdienen, en bestrooien met wat geraspte Parmezaan.


image_print