Garnalencocktail met grapefruit

Recept voor 2 personen (of 4 kleine voorgerechtjes):

  • 200 gram Hollandse garnaaltjes
  • 1 kleine rijpe avocado 
  • 1 klein bosuitje
  • 1 rode grapefruit
  • 2 etl crème fraîche
  • 1 etl mayonaise
  • 1 etl ketchup
  • 1 etl whiskey
  • vers gemalen peper
  • cayenne peper
  • 1 etl citroensap
  • 1 little gem

Kijk de garnaaltjes na op onregelmatigheden. Spoel ze desnoods even onder stromend koud water af en dep de garnalen droog met keukenpapier. Besprenkel met citroensap. Snijd het avocadovlees in kleine blokjes, en snipper het bosuitje heel fijn. Meng de avocadoe n bosui door de garnalen. Schil de grapefruit heel dik, zodat ook het witte velletje verwijderd is. Snijd nu met een scherp mesje de grapefruitpartjes tussen de velletjes uit. Meng voor de cocktailsaus de crème fraîche, mayonaise, ketchup en whiskey en verse peper. Garneer in een groot glas enkele blaadjes sla en verdeel de garnalen en grapefruit. Schenk er per cocktail minimaal 3 eetlepels saus over en een snufje cayennepeper. Serveer met geroosterd brood.

Lees ook de blog-entry: leftovers van de feestdagen.

image_print