Ratatouille

Recept voor 5 personen:

  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 2 rode puntpaprika’s
  • 2 grote uien
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 1 blik tomatenblokjes met sap
  • restje tomatenketchup en/of rode wijn
  • 2 etl Provençaalse kruiden
  • zout en peper naar smaak
  • 2 etl olijfolie

Snijd de aubergine, de courgette, paprika en uien in grove stukken. Verwarm de olijfolie in een grote braadpan, voeg de uien en de uitgeperste knoflook toe en bak dit mengsel op hoog vuur rondom bruin tot de uien glazig worden. Voeg dan de aubergine, courgette en paprika toe en roerbak het geheel gedurende 5 minuten. Voeg de kruiden en tomatenblokjes met sap toe. Voor de smaak en de smeuïgheid is het lekker om een restje ketchup en/of rode wijn toe te voegen. Laat alles met deksel op de pan 10 minuten op laag vuur stoven. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Heerlijk bij BBQ gerechten  en gebakken aardappels. Ook koud goed te eten als broodbeleg. Of restje aanlengen met tomatensap en bouillon voor lekker soepje.

image_print

Één reactie op Ratatouille

  1. Joyce Wöhner schreef:

    Hebben wij gisteren ook gegeten, allerdings met rijst en een braadworst,
    en een lekker wit wijntje erbij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *