Lamsnavarin met lentegroenten

Recept voor 4-5 personen:

  • 1 kg magere lamsschouder
  • 800 gr nieuwe aardappelen
  • 1 bosje jonge wortelen
  • 250 gr boontjes of sugar snaps
  • 2 koolrabi’s
  • 200 gr doperwtjes (vers of diepvries)
  • 2 rijpe tomaten
  • 12 jonge uitjes
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • suiker
  • witte wijn
  • kruidentuiltje (van peterselie, laurier en tijm)
  • peterselie
  • peper, zout, nootmuskaat
  • 1 etl suiker

Snijd het vlees in kleine stukjes en braad het snel aan in wat olijfolie. Kruid met peper, zout en wat nootmuskaat. Bestrooi het met een eetlepel suiker en laat het al roerend nog vijf minuten bakken. Voeg het kruidentuiltje toe en overgiet alles met een glas witte wijn en wat water. Het vlees moet net onder staan. Pel en ontpit de tomaten en hak ze fijn samen met de gepelde knoflook. Voeg aan het vlees toe. Breng alles aan de kook. Dan het deksel op de pan en 45 minuten laten sudderen.

Ondertussen de groenten klaarmaken. De uitjes pellen, koolrabi’s schillen en in reepjes snijden, wortelen en aardappelen* schrapen. De aardappelen in de lengte in vieren snijden. De boontjes en de doperwten 8 minuten stomen; ze mogen niet te gaar zijn. De hele worteltjes, de koolrabireepjes en de uitjes in wat boter stoven – regelmatig omscheppen – kruiden met peper en zout.

Worteltjes, koolrabi, uitjes en aardappelpartjes gaan nu in de pan**. Reken ongeveer een twintigtal minuten. Ongeveer 5 minuten voor het opdienen gaan ook de gestoomde erwtjes en de boontjes in de pan. Verwijder het kruidenbuiltje. Bestrooien met fijngesnipperde peterselie. Drink er een jonge fruitige rode wijn bij.

* In plaats van nieuwe aardappels kunnen er ook kruimige aardappels bij geserveerd worden. Deze kunnen uiteraard niet meestoven in de stoofschotel maar worden apart geserveerd.

** De groenten en aardappeltjes kunnen ook apart gestoofd worden. Het vlees totaal minimaal een uur stoven, tot het vlees gaar is. De navarin op een bord scheppen en de gestoofde groenten/aardapelen er bovenop leggen.

image_print

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *