Verjaardag met Argentijns tintje

De afwasmachine draait, de jongens liggen al op bed. Gezellig vanavond met z’n zessen mijn mans verjaardag gevierd. Vanochtend eerst met mijn moeder koffie gedronken met gebak van Olsthoorn. ’s Middags met z’n tweeën geluncht in Laren bij de Smederij. Voor het diner hadden we iets makkelijks gepland. MIjn middelste zoon werkt bij het Argentijns Grill Restaurant Chaco www.chaco.nl in Bussum en roemt daar de spareribs.  Voor een keer vond ik het geen probleem om niet te koken, dus heeft hij 6 porties sparerib gehaald. Per persoon toch zeker 2,5 rib met patat, sla, tomaat (sausjes vergeten…). De eigenaar marineert de ribs zelf en grilt ze in een zoetige BBQ-saus. Ik moet zeggen: voortreffelijk! Het vlees viel van het bot, niet vet en heerlijk gekruid. Het was ruim voldoende; voor mijn zoon is er morgen nog een royale portie over.

Ik ga zeker van de zomer eens zelf proberen een goede sparerib te maken op de BBQ. Toch maar weer eens het kookboek van Ainsley doornemen, de Amerikaanse topkok als het om BBQ gaat!

365 BBQ & grillgerechten

Voor komende zondag moet ik nog even bedenken wat ik ga maken: dan vieren we voor de familie en vrienden Reiniers verjaardag: toch weer zo’n 18 man op de borrel.
Wordt vervolgd…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
image_print
Dit bericht is geplaatst in Kookboeken, Restaurants, Van over de grens, Vlees. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.