Macarons

Recept voor ongeveer 20-24 (dubbele) macarons:Macarons op paastafel

  • 40 ml water
  • 150 gr suiker
  • 110 gr eiwit (van ongeveer 3 middelgrote eieren)
  • 150 gr amandelpoeder*
  • 150 gr poedersuiker

chocolade ganache:

  • 150 ml room
  • 20 gr suiker
  • 250 gr chocolade

*als je geen amandelpoeder of meel kunt kopen, neem dan geschaafde amandelen en maal deze in de blender of keukenmachine tot poeder, zo fijn mogelijk.

Bekijk ook de bijbehorende Blog-entry: Variant op een bokkenpootje

  1. Verwarm de oven voor op 160 ºC.
  2. Kook in een pan het water met de suiker tot 118 ºC. Of als je geen thermometer hebt: tot de suiker is opgelost en flink bruist. Klop met gebruik van een mixer het eiwit stijf en schenk de suikersiroop er in een dun straaltje bij. Laat circa 10 minuten koud kloppen.
  3. Meng in een kom amandelpoeder en poedersuiker. Spatel het eiwitschuim er voorzichtig doorheen.
  4. Vul een spuitzak met glad spuitmondje met het eiwitschuim. Spuit op een met bakpapier beklede bakplaat een even aantal gelijk grootte dopjes.
  5. Laat de macarons minimaal 2 uur uur drogen op kamertemperatuur. Bak de macarons in de oven in circa 10-15 minuten droog.
  6. Laat de macarons afkoelen.

Chocolade ganache: 
Breng de room met de suiker aan de kook. Breek de chocolade en meng door de room, haal de pan van het vuur en laat de chocolade rustig smelten. Schep de ganache in een spuitzak en laat in de koelkast iets opstijven. Spuit een toef ganache op de platte kant van een macaron en duw er een tweede tegenaan.

Macarons op bakplaat Chocolade gevulde macarons

image_print

Één reactie op Macarons

  1. JOYCE schreef:

    Ze waren overheerlijk……….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *