Recept voor 4 personen:
- basisrecept 750 gram gnocchi
- 1 bouillonblokje
- 4 kleine lamsbiestukjes
- 200 gr sugersnaps
- 1 teentje knoflook
- 100 gr roomboter
- 15 blaadjes salie
- 2 thl groene pesto
- olijfolie
- peper en zout
- Bestrijk de lamsbiefstukjes royaal met groene pesto en laat dit even intrekken.
- Bereid de gnocchi volgens het recept in bouillon van 1 bouillonblokje op 1,5 liter water; en houd ze zolang warm in een schaal in de oven op 100 graden.
- Kook de sugersnaps beetgaar in de bouillon van de gnocchi.
- Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de lamsbiesftukjes rondom bruin en rosé in 10 tot 15 minuten (afhankelijk van de dikte). Laat de biefstukjes na het braden even rusten.
- Smelt de roomboter in een pan op laag vuur, niet bruin laten worden! Pers het teentje knoflook boven de boter uit, voeg de beetgare sugersnaps en salieblaadjes toe. Na 1 minuut zullen de salieblaadjes hun smaak afgeven aan de boter.
- Voeg nu de gnocchi toe aan het saliebotermengsel en verwarm het geheel goed door.
- Serveren: trancheer de biefstukjes en leg de plakjes op een bergje gnocchi. Geef er geraspte Parmezaanse kaas bij.
Bekijk ook de bijbehorende blog-entry: Paaszondag