Spaghetti alla Positano

Recept voor 4-5 personen:

  • 400 gr gedroogde spaghetti
  • 300 gr cherrytomaatjes
  • 1 à 2 bakjes mini Mozzerella
  • 75 gr rucola
  • 2 grote tenen knoflook, geperst
  • blaadjes van 1 bosje basilicum
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 3 kleine bosuitjes, gesnipperd
  • 6-8 eetlepels olijfolie van goede kwaliteit
  • zout en peper
  • –eventueel 1 eetlepel kappertjes

Verwarm 1 eetlepel olijfolie en bak hierin de gesnipperde ui, bosui en knoflook zachtjes aan. Laat de knoflook zeker niet bruin worden. Voeg daarna de rest van de olijfolie toe en verwarm deze gedurende 1 minuut.  Snijd de tomaatjes doormidden, hak de basilicumblaadjes grof. Meng tomaatjes en basilicum voorzichtig door het ui-olie-mengsel. In dit stadium kunnen ook de kappertjes toegevoegd worden. Zet het gas uit en laat het mengsel met de deksel op de pan 15-30 minuten marineren. Kook ondertussen de spaghetti volgens de bereidingswijze. Roer de gekookte pasta door het tomatenmengsel. Breng op smaak met zout en peper. Snijd de mini Mozzarella doormidden. Meng vlak voor het opdienen de rucola en Mozzarella door de pasta en dien direct op. Serveer er geraspte Grana Padano bij.

 

image_print