Geroosterde tomaatjes

Recept voor 250 gram tomaatjes:

  • 250 gram cherry-(roma)tomaatjes
  • –(liefst van de tak en rijp!)
  • 2 etl suiker
  • 2 etl Balsamico azijn
  • 1 thl zout
  • 2 etl olijfolie

Snijd de tomaatjes doormidden en leg deze in een ovenschaal met de snijkant naar boven. Bestrooi de tomaatjes met suiker, zout en Balsamico azijn.
Besprenkel tot slot met de olijfolie. Plaats de ovenschaal in een voorverwarmde oven op 160 graden en rooster de tomaatjes in ongeveer 40 minuten*.
Voor grotere tomaten reken je een uur tot anderhalf uur.

De tomaten zijn uitermate geschikt voor gebruik als antipasta, bij of door pasta, bij vlees en vis. Wil je ze langer bewaren, schenk er dan royaal olijfolie overheen en bewaar in de koelkast.

*Wil je de tomaten nog droger roosteren, zet de oven dan lager (op minder dan 100 graden) en rooster minimaal gedurende 3 tot 4 uur. Toevoegen van alleen suiker en zout is dan al voldoende. De tomaatjes zullen nu meer vocht verliezen en indrogen. Bewaar de afgekoelde tomaatjes in een jampotje gevuld met olijfolie.


 

image_print

1 Reactie naar Geroosterde tomaatjes

  1. JOYCE schreef:

    Hi , het is al erg laat maar ik wilde je toch nog even berichten dat ik vanavond die heerlijke zelfgeroosterde tomaatjes gemaakt heb. Het paste heel goed in mijn etentje met Strubbel, je weet mijn vroegere cheffin in het ziekenhuis. Ja het is heel fijn, dat wij nog steeds kontakt hebben. Ik heb een vegetarische paella gemaakt met witte kool, spercibonen, bleekselderie, erwtjes en 3 soorten ui en knofi, niet te vergeten de safran en alles wat er nog in moet, maar geen vlees of kip of vis. De vis die ik er bij wilde maken heb ik apart gemaakt, in dit geval “Zander” ik geloof het is een snoekbaars, in ieder geval een zoetwatervis met een gestreepte huid….En op deze vis heb ik dan die heerlijke tomaatjes gelegd. Als voorafje had ik meloen-quantelope ingelegd in port met grisinnis omwikkeld met een rauwe franse bergham. Het was heel lekker!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.