Gevulde Italiaanse Lamsbout

Recept voor 6-8 personen:

  • 1 ontbeende lamsbout van ongeveer 1-1,5 kg
  • 200 gr Pecorino in driehoekjes gesneden
  • 1 blik uitgelekte artisjokharten*
  • 2 etl kappertjes
  • 5 ansjovisfilets
  • 2 tenen knoflook, gehakt
  • 3 etl Italiaanse gemengde verse kruiden
  • broodkruim van 2-3 sneden oud witbrood
  • zeezout en vers gemalen peper
  • olijfolie
  • keukentouw
*neem liever artisjokharten op olie, die zijn steviger dan uit blik.

Verwarm de oven voor op 240 graden. Leg de ontbeende bout plat op een houten snijplank en leg de driehoekjes Pecorino erop. Druk de artisjokharten plat en verdeel ze over de pecorino. strooi er de kappertjes over. Maak in een keukenmachine broodkruim van de sneden brood. Voeg daar de ansjovisfilets en knoflook aan toe en laat deze even meedraaien. Leg dit broodkruim mengsel op de bout.  Bestrooi royaal met zeezout en zwarte peper. Sprenkel er 2 eetlepels olijfolie over. Rol het vlees met beide handen stevig op vanaf de korte kant. Bind er keukentouw omheen – goed strak – met steeds 3 cm ertussen en leg de rollade in een ingevette braadslee. Besprenkel het vlees royaal met olijfolie en schenk 50 ml water op de bodem. Braad het vlees 20 minuten in de oven, verlaag de temperatuur dan naar 160°C en braad het nog eens 1 ½ uur. Laat het vervolgens 10 minuten rusten voor je er dikke plakken van snijdt. Serveer warm of koud.

image_print

1 Reactie naar Gevulde Italiaanse Lamsbout

  1. JOYCE schreef:

    Het lijkt me een heerlijk recept, zoals je zegt het water loopt in mijn mond. Lam leent zich er uitstekend voor om met zulke “harde” ingredienten gekombineerd te worden,
    knoflook, pecorino, kappertjes en ansjovis passen er prima bij, ze zijn instaat om de af
    en toe “vette of iets tranige smaak” van het lam te verminderen, hoewel deze smaak zich eigenlijk pas bij een ouder beest ontwikkeld.
    Ik maak ook lam met de Pasen: “lamm-lachse” oftewel het filet van het lam. Ik maak een marinade van aprikosen, honingmosterd, sojasaus, knoflook en rosemarijn, hiervan
    wordt later ook de saus gemaakt, en net als vorig jaar de advokaatpudding toe.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.