Platte kip uit de oven

(basis)Recept voor 2-3 personen:

  • 1 biologische kip
  • sap van 2 citroenen
  • citroenrasp van 1 citroen
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 4 takjes verse kruiden, gehakt
  • –majoraan/tijm/rozemarijn
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 1 thl grof zeezout
  • vers gemalen peper

Leg de kip (buikholte is schoon en open) met de buikzijde op een plank. Snijd met een scherp mes of knip met een (wild)schaar links en rechts langs de ruggengraat. Je kunt er voor kiezen de ruggengraat te verwijderen, maar alleen erlangs insnijden is ook voldoende. Knip de vleugeltjes van de kip. Druk met je volle gewicht de kip plat. Meng de olijfolie met het citroensap. Voeg de citroenrasp, knoflookpers, gehakte verse kruiden, zeezout en peper toe. Masseer de marinade goed in de kip. Leg de kip in een braadschaal en giet het restant van de marinade over de kip. Marineer de kip minimaal een uur. Verwarm de oven voor op 200 graden. Plaats de ovenschaal in het midden van de oven, temper de temperatuur naar 175 graden en grill de kip in ongeveer 25-30 minuten bruin, krokant en gaar. Om uitdroging te voorkomen kun je tussentijds braadvocht over de kip lepelen.

image_print