Thaise groene Kipcurry

Recept voor 4-6 personen:

  • 500 gr kipfilet
  • 4 etl Thaise groene currypasta (of meer naar smaak)
  • 400 ml kokosmelk
  • 400 gr gemende Thaise groenten (Albert Hein), gesneden
  • — of mengsel van prei, groene paprika, stukje rode peper, rode ui, witte kool
  • olijfolie
  • verse koriander ter garnering

Snijd de kipfilet in blokjes van ongeveer 2 cm. Verwarm 2 etl olijfolie in een hoge braadpan. Voeg de kipfilet toe en braad het vlees in 5 minuten rondom bruin. Voeg de gemengde groenten toe en roerbak 5 minuten. Voeg de Thaise groene curry toe en de kokosmelk. Roer tot de curry in de kokosmelk is opgelost. Zet het vuur laag, plaats een deksel op de pan en stoof nog 10 minuten, tot de kip gaar is.

*Door het stoven kan het zijn dat de kokosmelk een beetje gaat schiften en de saus niet mooi egaal is. Daarom voeg ik meestal niet in een keer alle kokosmelk toe. Eerst de helft, dan stoven en vlak voor het opdienen de ander helft. Hierdoor houd je een romige saus.

Serveer met een droge, langkorrelige rijst, bijvoorbeeld Basmatirijst. Strooi voor het opdienen de fijngehakte koriander over de kipcurry.


image_print

1 Reactie naar Thaise groene Kipcurry

  1. Joyce Wöhner schreef:

    Hai Ell, je hebt helemaal gelijk, Papa bracht de smaak van Indonesie naar Nederland
    en Mama begreep het prima dit om te zetten in heerlijke gerechten.
    Vreemd genoeg spreekt mij de Thaise keuken helemaal niet aan, ik griezel van
    citroengras en verse koriander, het smaakt altijd een beetje zeepachtig, als sereh en
    ketjoembar kan ik het heel goed gebruiken, in de indonesische keuken.
    Ik proef deze kruiden er ook altijd uit, ook als ik niet weet dat het gebruikt is.

Reacties zijn gesloten.