Pikante Italiaanse draadjestoof

Recept voor 4-5 personen:

  • 1 kilo rundvlees (riblap)pikant draadjesstoof
  • 10 ansjovisfilets op olie
  • 1 gedroogd pepertje
  • 2 etl bloem
  • 2,5 dl rode wijn
  • 0,5 dl balsamicoazijn
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 etl gedroogde Italiaanse kruiden
  • zout en peper
  • olijfolie

Verwarm de oven voor op 120 graden*. Snijd het vlees in grove stukken. Verwarm een scheut olijfolie in een braadpan en bak het vlees rondom bruin. Bestrooi het gebakken vlees met de bloem. Verkruimel het gedroogde pepertje over het vlees, voeg de ansjovis, kruiden en zout en peper toe. Bak het geheel nog twee minuten en voeg daarna de gehakte knoflook, wijn en azijn toe en schep alles goed door elkaar. Zet de pan met deksel erop gedurende minimaal 2,5 uur** in de oven. Controleer tussendoor of de stoofschotel niet  droog komt te staan, voeg anders iets water toe.
–Voeg eventueel een schepje suiker toe als de stoof te zuur is.

runderstoof met pasta

* het vlees blijft het sappigst als je het op een lage temperatuur 100-120 graden stooft. Dit vraagt weliswaar meer tijd maar komt het vlees ten goede.

** De stooftijd hangt af van het type vlees. Mals doorregen (met een vetrandje) is eerder gaar dan mager rundvlees.

Bekijk ook de blog-entry: Pikante draadjesstoof

image_print

Één reactie op Pikante Italiaanse draadjestoof

  1. JOYCE schreef:

    Hi El, fijn weer wat van je te lezen. Ik doe het ook vaak zo, dat ik op zondag iets maak met een langere bereidingstijd. Zo had ik gisteren runderrolladen, hiertoe snijdt de slager plakken riblap van een 1/2 cm dik. Deze worden ingesmeerdt met mosterd en
    gevuldt met een plakje ontbijtspek, reepjes wortel en repjes augurk, verse ui en kruiden naar smaak, aansluitend stevig opgeroldt en dan goed aangebakken en met bouillon en wijn opgegoten, het geheel ca, 2 uur zachtjes laten stoven, heerlijk!!!
    Voor de vulling zijn er natuurlijk geen grebzen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *