Pangasiusfilet met krokante korstlaag

Recept voor 4-5 personen:

  • 750 gr diepgevroren pangasius
  • 4 sneetjes oud witbrood
  • 4 etl gehakte peterselie
  • 2 bosuitjes (+ het groen)
  • 1 teentje knoflook
  • 150 gr geraspte parmezaan
  • olijfolie
  • 1 etl citroensap
  • peper en zout

Ontdooi de vis. Als je niet zoveel tijd hebt leg je de gesloten diepvrieszak met vis in koud water. De vis zal nu sneller ontdooien omdat het koude water altijd warmer is dan de bevroren vis. Spoel de ontdooide vis onder een stromende koud water goed af en dep de vis droog. Verkruimel het witbrood in een keukenmachine of hakmolen. Voeg hierbij de gehakte peterselie, geraspte kaas, gesnipperde bieslook en 1 á 2 eetlepels olijfolie. Meng in de keukenmachine tot een mooie, rullige massa ontstaat. Leg de vis in een beoliede ovenschaal en bestrooi met peper, zout en citroensap. Spreid het broodmengsel over de vis uit zodat deze helemaal bedekt is. Besprenkel ruim met olijfolie. Verwarm de oven voor op 200 graden en plaats de schaal midden in de oven. Bak de vis in ongeveer 15-20 minuten gaar. De korstlaag is nu lekker bruin en krokant. Heel smakelijk met aardappelpuree en zoetzure bietjes.



image_print

3 reacties op Pangasiusfilet met krokante korstlaag

  1. Marion van Houten schreef:

    Toch handig die site van jou. Hoef nu niet meer te denken wat ik ga eten. Eén blik op jou site en probleem is opgelost. Lekker je vis recept alleen….. ik heb nooit oud brood maar ik neem aan dat het ook met paneermeel kan?

    • ellen schreef:

      Uiteraard kan het ook met paneermeel maar dan wordt het een dun laagje. Juist door het broodkruim krijg je een lekkere dikke, krokante laag. Je kunt er ook bruinbrood voor gebruiken. Of leg gewoon een halfje wit gesneden in de vriezer: per sneetje eruit halen en even laten ontdooien in de open lucht, heb je meteen oud brood.

  2. Marion van Houten schreef:

    Dom, dom, dom, het moet natuurlijk jouw site zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.