Soesjes

Basis recept voor soezen , ca 15 stuks

Recept voor ongeveer 15 kleine soesjes:

  • 1,5 dl water
  • snufje zout
  • 75 gram boter
  • 75 gram bloem
  • 2 eieren
  • 0,5 ltr slagroom**
  • 4 etl suiker
  • Poedersuiker

Oven voorverwarmen op 200 graden, bakplaat invetten met boter. Breng het water met een snufje zout en de boter aan de kook in een pannetje. Voeg in 1 keer de bloem toe en blijf roeren met een houten lepel tot het deeg als een bal van de bodem loslaat. Neem de pan van het vuur en roer er met een garde de 2 eieren door. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige volledig in het deeg is opgenomen. Blijf ca. 5 minuten roeren tot het deeg blazen gaat trekken en gaat glanzen. Vet een bakplaat in met boter of gebruik bakpapier. Schep met 2 lepels bergjes deeg iets kleiner dan een ei op de bakplaat, totaal ca. 15 bergjes. Houd tussen de bergjes ruim afstand want het deeg gaat nog rijzen. Bak de soezen in het midden van de voorverwarmde oven in ca. 20 minuten gaar. Laat ze in een iets geopende oven afkoelen. Tijdens het bakken de oven beslist niet openen. Sla de slagroom met de suiker stijf en vul de opengeknipte soesjes. Bestrooi met poedersuiker.

**ook een hartige vulling is smakelijk (paté- of kaascreme)

image_print

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *