Rijst met kidneybonen en mais

Recept voor 5-6 personen:

  • 400 gr witte rijst
  • 1 chorizoworst
  • klein blik kidneybonen (400 gr)
  • klein blik mais (300 gr)
  • 5 stengels bleekselderij
  • halve winterwortel
  • 1 prei
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 2 etl mexicaanse kruiden*
  • 3 etl olijfolie

*Gebruik bijvoorbeeld de kruiden voor chili con carne of torilla’s.

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat droogstomen. Laat de kidneybonen en de mais uitlekken. Snijd de bleekselderij, wortel en prei  in kleine reepjes. Haal het velletje van de chorizoworst en snijd de worst in dunnen plakjes en eventueel elk plakje nog een keer doormidden. Verwarm de olijfolie in een grote braadpan en bak hierin de gesnipperde ui en knoflook even aan. Voeg de worst toe en laat even meebakken zodat de worst gaat zweten. Meng de kruiden door het worst-uimengsel. Voeg nu de wortel, bleekselderij en prei toe en roerbak het geheel 5 minuten op hoog vuur. Meng de uitgelekte bonen en mais voorzichtig door het worstmengsel en verwarm dit op laag vuur. Roer daarna de rijst er door. 

Serveer met een frisse salade, avocado of guacamole.

 

 

image_print