Mexicaans gevulde tomaten

Recept voor 3 of 4 personen:

  • 3 of 4 grote vleestomaten
  • 250 gr rundergehakt
  • 1 etl olijfolie
  • 1 klein blikje mais
  • 1 klein blikje kidneybonen
  • 1 grote ui
  • 2 tenen knoflook
  • 3 etl ketchup
  • 3 etl tacokruiden
  • 1 klein rood pepertje
  • 100 gr geraspte kaas
  • olie om ovenschaal mee in te vetten

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd het kapje aan de steelzijde van de tomaat. Hol de vleestomaten voorzichtig uit, en bewaar het vruchtvlees. Zet de tomaten omgekeerd op een bord om goed uit te laten lekken. Snipper de ui en knoflook fijn en bak deze in olijfolie. Roerbak hier het gehakt doorheen. Voeg de mais, kindneybonen, ketchup en kruiden toe. Verwijder de zaadjes uit het pepertje en snijd deze in dunne ringetjes. Voeg naar eigen smaak een hoeveelheid van deze gesneden pepertjes toe. Roer tot slot het vruchtvlees van de tomaten door het gehaktbonenmengsel en laat het geheel goed doorwarmen. Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie. Vul de tomaten royaal en zet ze in de schaal. Overgebleven vulling kan ook rondom de tomaten geschept worden. Bestrooi de tomaten met de geraspte kaas. Grattineer de tomaten in de voorverwarmde oven, totdat de tomaten net gaar zijn. Serveer een gevulde tomaat met een kapje er bovenop (ter versiering). Lekker met stokbrood en een frisse salade.

image_print