Zuccotto

Recept voor 8-10 personen:

  • 500 gr slagroomijs (of vanille)
  • 300 gr bosvruchtensorbet
  • 1 limoen
  • 2 borrelglaasjes Limoncello
  • 1 roombotercake
  • 250 ml slagroom + 4 el suiker
  • doosje aalbessen
  • suiker
  • poedersuiker
  • halve pot rode vruchtenjam

Haal het ijs en sorbetijs minimaal een half uur voor de bereiding uit de vriezer. Bekleed een ronde kom (inhoud ongeveer 1,5 liter) met plasticfolie zodat de Bombe er straks goed uitkomt. Rasp de schil van de limoen en pers het sap muit. Voeg het sap toe aan de Limoncello. Snijd de cake in de lengte in plakken van ongeveer 1 cm dik. Besprenkel deze met het Limoncello-limoenmengsel. Bekleed de vorm met de cake, snijd langwerpige driehoeken om het geheel passend te maken. Klop de slagroom met 4 el suiker lobbig.

Roer het ijs en sorbetijs romig. Roer de slagroom door het slagroomijs en voeg de geraspte limoenschil toe.  Spatel de helft van het slagroomijs in de beklede vorm met daarna de helft van het sorbetijs, herhaal dit nog een keer. Dek het geheel af met besprenkel de cake en dek het af met plasticfolie. Zet minimaal 4 uur in de vriezer. Haal minimaal een kwartier voor gebruik uit de vriezer en trek de bombe aan het plastic uit de vorm.

Verwarm voor de saus een halve pot vruchtenjam in de magnetron tot vloeibaar. Laat de jam grof of zet er even de staafmixer voor een fijner resultaat.
Haal de bessen van hun steeltjes en was ze onder koud water af. Bestrooi de natte bessen royaal met suiker en presenteer deze rondom de bombe. Bestrooi de Bombe met poedersuiker en serveer er de vruchtensaus bij.

 

image_print

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *