Spruitjes op Oosterse wijze

Recept voor 4 personen:

  • 750 gr kleine spruitjesSpruitjes uit de wok
  • 3 grote uien
  • 4 runderbraadworstjes
  • 250 gr (1 pakje) eiernoedels (Go Tan)
  • 2 etl wokolie
  • 4 etl ketjap manis
  • 1 etl sambal
  • 2 etl gedroogde bami groenten
  • peper en zout
  • gebakken uitjes (potje) ter garnering
  1. Maak de spruitjes schoon en zet ze in ruim water op. Kook ze kort, zodat ze net iets gaar zijn maar nog mooi groen.
  2. Snijd de uien in ringen en snijd deze weer in vieren.
  3. Verwijder het velletje van de braadworstjes en snijd de worstjes in plakjes.
  4. Bereid de eiernoedels  volgens de beschrijving op het pak. Laat goed uitlekken.
  5. Verhit in een wokpan of grote braadpan de wokolie.
  6. Bak eerst de braadworstplakjes in de olie rondom aan en voeg daarna de gesneden uien toe. Blijf op hoog vuur wokken.
  7. Voeg de gedroogde bami groenten en de uitgelekte spruitjes toe en wok nog eens voor enkele minuten.
  8. Voeg de ketjap en sambal toe en roer de noedels door het spruitenmengsel.
  9. Breng op smaak met peper en zout.
  10. Wok alles doorelkaar.
  11. Serveer met gebakken uitjes.

Lees ook de bijbehorende Blog-Entry: Wokken met spruiten

image_print