Recept voor ongeveer half pond:
- 1 kopje havervlokken*
- 1 kopje roggevlokken*
- 1 kopje gerstvlokken*
- 1 kopje gedroogde abrikozen*
- half kopje appeldiksap
*Varieer eens met toevoeging van bijvoorbeeld: sesamzaadjes, lijnzaad, noten, kokosschilfers, tutti-frutti, cranberry’s, rozijnen, stukjes geraspte chocolade; en stel zo je eigen smaakvolle muesli samen.
- Rooster de granen in een antiaanbakpan op hoog vuur tot ze gaan geuren en kleuren. Blijf constant roeren anders verbranden ze!
- Voeg de appeldiksap toe en blijf roeren tot al het sap is opgenomen en de muesli een beetje kleverig is geworden.
- Snijd de gedroogde abrikozen in kleine stukjes en schep deze door de geroosterde muesli.
- Spreid de muesli op een dienblad of bakplaat en laat vervolgens goed afkoelen.
- Bewaar de muesli luchtdicht afgesloten.
- Serveertip: kwark met 3 eetlepels muesli en 3 eetlepels granaatappelpitten.
Lees ook de bijbehorende Blog-entry: Goede start