Geroosterde muesli

Recept voor ongeveer half pond:muesli maken

  • 1 kopje havervlokken*
  • 1 kopje roggevlokken*
  • 1 kopje gerstvlokken*
  • 1 kopje gedroogde abrikozen*
  • half kopje appeldiksap

*Varieer eens met toevoeging van bijvoorbeeld: sesamzaadjes, lijnzaad, noten, kokosschilfers, tutti-frutti, cranberry’s, rozijnen, stukjes geraspte chocolade; en stel zo je eigen smaakvolle muesli samen.

mengsel tarwevlokken          geroosterde muesli

  1. Rooster de granen in een antiaanbakpan op hoog vuur tot ze gaan geuren en kleuren. Blijf constant roeren anders verbranden ze!
  2. Voeg de appeldiksap toe en blijf roeren tot al het sap is opgenomen en de muesli een beetje kleverig is geworden.
  3. Snijd de gedroogde abrikozen in kleine stukjes en schep deze door de geroosterde muesli.
  4. Spreid de muesli op een dienblad of bakplaat en laat vervolgens goed afkoelen.
  5. Bewaar de muesli luchtdicht afgesloten.
  6. Serveertip: kwark met 3 eetlepels muesli en 3 eetlepels granaatappelpitten.

muesli met granaatappel

Lees ook de bijbehorende Blog-entry: Goede start

image_print

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *