Escargots

Recept voor 2x een dozijn:

  • 1 blikje wijngaardslakken, groot (24 stuks)
  • 24 losse slakkenhuizen
  • 200 gr zachte roomboter
  • 4 etl fijngehakte peterselie
  • halve thl zout (of gebruik zoute boter)
  • flink veel verse peper
  • 3 tenen knoflook, gehakt

Spoel de slakken onder stromend water af en laat ze uitlekken. Dep ze droog met keukepapier. Meng de zachte roomboter met de peterselie, zout, peper, en knoflook. Doe in elke slakkenhuis achtereenvolgens een theelepel knoflookboter, een slak en smeer het huisje helemaal dicht met knoflookboter. Plaats de slakken met de opening naar boven (anders loopt alle gesmolten boter eruit) in een ovenschaal. Plaats de ovenschaal in het midden van een matig warme oven van 180 graden en verwarm het geheel gedurende
10-15 minuten. De knoflookboter moet licht pruttelen in de huisjes. Serveer met vers stokbrood.

image_print

2 reacties op Escargots

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.