Salade met perzik, mozzarella en ham

Recept voor 2-3 personen:

  • 2-3 rijpe perziken
  • 250 gram gemengde bladsla (krulsla, veldsla, rucola etc.)
  • 2 bollen buffel mozzarella
  • 200 gr rauwe ham (bijv. Ardenner, Coburger)
  • 6 etl olijfolie
  • 3 etl citroensap
  • snufje zout en verse peper
  • 2 etl vloeibare honing

Neem een grote schaal of platte schotel.
Drapeer hier de gemengde sla op. Trek de bollen mozzarella met je vingers in stukken. Snijd de perziken met een scherp mesje in tot de pit en maak grote parten. Meng de mozzarella en de perzik door de sla en leg de plakken ham rommelig op de salade. Meng olie, citroensap, honing, zout en peper (schudden in een jampotje), en sprenkel over de salade. Serveer met versgebakken stokbrood.

  
image_print

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.