Krokante filodeeghapjes

Recept voor ongeveer 12 hapjes (muffinvorm):

  • filodeeg, ongeveer 8 vellen, ontdooid
  • 150 gr gerookte zalmKrokant filodeeghapje
  • 3 etl kappertjes
  • 3 etl crème fraîche
  • 8 half gedroogde tomaatjes op olie (potje)
  • 100 gr rauwe ham (bv. Coburger)
  • 5 verse rijpe vijgen
  • 150 gr Cambozola (of Gorgonzola)
  • honing
  • olijfolie
  • *muffinvorm
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een grote muffinvorm in met olijfolie.
  2. Besmeer met een kwastje de vellen filodeeg royaal met olijfolie. Leg de vellen op elkaar zodat zowel de boven als onderkant van de vellen ingevet zijn. Snijd de vellen in stukken van ongeveer 15×15  of 10×15 cm. Drapeer twee of drie ingevette vellen filodeeg over elkaar in elk muffinvormpje. De randen blijven slordig en rommelig.
  3. Voor de zalmvulling:  snijd de zalm in reepjes, scheur de tomaatjes in grove stukjes en vermeng de zalm en tomaatjes met de crème fraîche en kappertjes. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Voor de vijgenvulling: snijd de vijgen in partjes, de kaas in kleine plakjes en scheur de ham in stukken.
  5. Verdeel de beide vullingen over de filodeeg-muffinbakjes. Zorg bij de vijgenkaasvulling dat er bovenop een plakje kaas ligt en bedruip ze met honing.
  6. Zet de muffinvorm in de voorverwarmde oven en bak de filodeeghapjes in ongeveer 25 minuten bruin en krokant.
  7. Serveer de hapjes warm. Lekker bij een kopje tomatensoep.

Krokant filodeeghapje   Krokant filodeeghapje

Lees ook de bijbehorende Blog-entry: Krokant hapje.

image_print

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.