Quiche Lorraine

Recept voor vorm Ø 28 cm:

  • 1 blik deeg voor grote croissants
  • 175 ml melk
  • 175 ml crèmefraîche (of slagroom)
  • 200 gr geraspte kaas
  • 6 grote eieren
  • 150 gr gerookte kipreepjes
  • 1 grote ui in dunne ringen gesneden
  • peper
  • nootmuskaat
  • 1 etl olie
  • boter om in te vetten

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een taartvorm in met boter. Bekleed de ingevette vorm met croissantdeeg en prik met een vork enkele gaatjes in de bodem. Verwarm de olie in een koekenpan en fruit de uienringen zachtjes aan. voeg de kipreepjes toe en bak deze even mee.

Kluts de eieren los met de crème fraîche en melk. Roer er de geraspte kaas door en breng op smaak met peper en nootmuskaat. Giet de vulling in de beklede vorm. Zet de taartvorm in het midden van de oven en bak de quiche in 20 minuten gaar en bruin. De quiche zal flink rijzen maar bij het afkoelen zakt hij weer in.

Snijd de quiche in stukken en serveer warm of koud bij de borrel of als lunch- of avondeten.

image_print

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *