Beef Wellington

Recept voor 5-6 personen:

  • 600 gr ossenhaas, dikke gedeelte
  • 500 gr champignons of paddenstoelen
  • 150 gr Parmaham
  • 1 etl mosterd
  • 30 gr roomboter
  • 5 plakjes bladerdeeg
  • 1 etl bloem
  • 2 eierdooier
  • plastic folie

Smelt de roomboter in een koekenpan en schroei de ossenhaas hier in enkele minuten rondom gelijkmatig bruin. Haal het vlees uit de pan, en bak de champignons in het achtergebleven vet tot al het vocht is verdwenen. Hak of pureer de champignons in een keukenmachine. Bak de puree nog even tot het een samenhangende massa is. Smeer de ossenhaas rondom in met mosterd. Leg een stuk plasticfolie op het werkblad en leg daarop dakpansgewijs de Parmaham. De totale hamplak moet groot genoeg zijn om de hele ossenhaas mee te bekleden. Verdeel de champignonpasta over de Parmaham, leg de ossenhaas er midden op en rol het geheel met het plastic strak op. Draai ook de uiteinden van het plastic strak dicht en leg de ingepakte ossenhaas minimaal 30 minuten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 220 graden. Strooi bloem op het werkblad en leg de ontdooide plakjes bladerdeeg op elkaar en rol het uit tot een lap van 3 mm dikte. Bestrijk de randen van het bladerdeeg met eigeel. Verwijder de folie en leg de ossenhaas in het midden van het bladerdeeg en pak het vlees in. Haal het overtollige bladerdeeg weg en sluit de naden goed. Gebruik eigeel om de naden te dichten. Prik hier en daar een gaatje in het bladerdeeg, zodat de stoom kan ontsnappen. Versier het bladerdeeg met figuurtjes van overgebleven stukjes deeg. Leg het pakketje met de naad naar beneden in een beboterde ondiepe schaal. Bestrijk het geheel met de los geklopte eidooier. Plaats de Beef Wellington in het midden van de voorverwarmde oven en breng de temperatuur terug naar 190 graden. Bak vervolgens de Beef in ongeveer 30 min goudbruin (afhankelijk van de dikte van het vlees), hij is dan nog rosé van binnen. Bij gebruik van een vleesthermometer dient de kerntemperatuur 52-54 graden te zijn. Laat het vleespakketje na het bakken een kwartier rusten op een warme plek. Snijd de Beef in dikke plakken.

 

image_print

Één reactie op Beef Wellington

  1. Martine schreef:

    Oeh lekker. Mmmmm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *