Wafel met ijs en karamelsaus

Recept voor 4 personen:gecondenseerde melk

  • 4 kleine wafels (kant en klaar)
  • 4 bolletjes ijs (naar eigen smaak)
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • enkele etl slagroom (of melk)
  1. Neem een ruime pan water waarin het blikje melk helemaal onder staat. Kook het water en houdt het licht aan de kook voor ongeveer 2 à 3 uur. Laat daarna het blikje helemaal afkoelen voordat je het openmaakt. Hoe langer je het kookt, hoe donkerder en dikker de karamel* wordt. 
  2. Neem een paar eetlepels van de karamel en verwarm deze in een steelpannetje samen met enkele eetlepels slagroom of melk tot een romige vloeibare saus is ontstaan.
  3. Verwarm de wafels heel even in de oven.
  4. Serveer een warme wafel met een bolletje ijs en de karamelsaus.

*De dikke karamel is in een afgesloten potje in de koelkast lang houdbaar.

Wafel met ijs en karamelsaus

 

Lees ook de bijbehorende blog-entry: Gecondenseerde melk

image_print