Groene Pesto Pasta

Recept voor 4-5 personen:

  • 400 gr pasta Penne
  • 1 courgette
  • 150 gr spek- of hamblokjes
  • 2 grote uien, gesnipperd
  • teentje knoflook, geperst
  • 150 gr fijne doperwtjes, diepvries (!)
  • 1 potje pesto (200 gr)
  • 3 etl olijfolie
  • scheutje witte wijn of water

Kook de Penne zoals beschreven op de verpakking. Maak ondertussen de saus: verwarm de olijfolie in een ruime braadpan. Voeg de spek- of hamblokjes toe en bak deze even aan. Bak vervolgens de gesnipperde en de geperste knoflook mee. Snijd de courgette in de lengte doormidden en haal met een lepel de zaadlijst eruit. Snijd de courgette in kleine blokjes. Voeg de courgette toe aan het uien-vlees mengsel. Roerbak het geheel enkele minuten. Voeg dan de pesto, doperwtjes en scheutje witte wijn of water toe. Blijf nog even roeren tot alles goed gemengd is, laat de saus geurende enkele minuten op zacht vuur nastoven zodat ook de doperwtjes gaar worden. Tot slot de gare pasta toevoegen en omscheppen. Serveren met geraspte Parmezaan of Grana Padano.

* Voor de vegetariërs: gewoon de spek- of hamblokjes weglaten.
* Voor de kleur: bak een in reepjes gesneden zoete rode puntpaprika mee.
* Koud ook ideaal als salade.


image_print

3 reacties op Groene Pesto Pasta

  1. monique schreef:

    Ha Ellen,

    De groene pasta ga ik dit weekend (ik denk vrijdag omdat Marion dan bij ons is) maken. Lijkt me heerlijk en makkelijk!!! De beroemde advocaatpudding heb ik met Pasen gemaakt. Tot mijn schande moet ik bekennen deze nog nooit eerder gemaakt te hebben. Ik heb me keurig aan jouw recept gehouden (hoewel ik het handgeschreven recept van moeders ook in mijn bezit heb) en had voor twee dagen genoeg met het hele gezin. Hij is wel schoon opgegaan. Vriendelijk verzoek van de kinderen: graag een paastraditie van maken maar niet tot volgend jaar Pasen wachten!!!

    • ellen schreef:

      Hi Monique, wat betreft de advocaatpudding: je weet toch dat wij grote eters zijn? vooral als het om deze pudding gaat. Nu moet ik er eerlijk bij zeggen dat het originele recept van je moeder uitgaat van de helft. In ons gezin heb ik dat automatisch verdubbeld, als standaard. Maar ook wij hebben er twee dagen van gegeten: “omdat het gewoon lekker is”. En echt niet alleen met Pasen…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.