Recept voor 4 personen:
- 300 gr spaghetti
- 150-200 gr zalmhaasje gerookt
- 150 gr rucola
- 1 struikje broccoli
- 1 ui gesnipperd
- 1 teentje knoflook geperst
- 75 gr geraspte kaas
- zout en peper
- 4 etl olijfolie
Maak de broccoli schoon en snijd er kleine roosjes van. Kook de broccoli in enkele minuten beetgaar. Kook de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking en laat uitlekken. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een braadpan en bak de gesnipperde ui en geperste knoflook op laag vuur glazig. Voeg de uitgelekte spaghetti aan het uimengsel toe en schep deze voorzichtig door elkaar. Snijd de zalm in dunne plakjes. Roer vlak voor het opdienen de rucola en de zalm door de pasta. Breng op smaak met peper en zout en besprenkel het geheel met 2 eetlepels olijfolie (extra virgin). Serveren: schep een portie pasta op een diep bord, leg er een schep broccoli-roosjes op en bestrooi met geraspte kaas.
Lijkt mij heel lekker en erg gezond! Zelfs ik ben in deze dagen aangekomen, en daar komt nu weer verandering in. Ik heb ook nog gerooktke zalm en zelfs broccoli, dus laat
zich dit recept prima maken.