Veldsla-salade met feta

Recept voor 2 personen:

  • 200 gram veldsla
  • halve komkommer
  • 150 gr fetablokjes op olie, + 1 etl olie
  • 10 half gedroogde tomaatjes op olie
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels witte wijnazijn of citroen
  • zout en peper

Verwijder van de veldsla zo nodig de worteltjes. Schil de komkommer en snijd in de lengte in vieren. Verwijder met een lepel de zaadlijsten. Snijd in dunne plakjes. Snijd de tomaatjes één maal doormidden. Meng de mayonaise met de azijn of citroen, voeg zout en peper naar smaak toe. Meng in een grote schaal de veldsla, komkommer, feta en mayonaise luchtig door elkaar. Strooi er de half gedroogde tomaatjes overheen en besprenkel met een eetlepel olie van de feta.




*gebruik i.p.v. witte wijnazijn Balsamicoazijn.

*de half gedroogde tomaatjes (semi secchi) zijn in deze salade lekkerder dan gedroogde tomaten; ze zijn tegenwoordig te koop bij elke supermarkt.


image_print

Één reactie op Veldsla-salade met feta

  1. Joyce Wöhner schreef:

    Ik , voor mij denk dat Montignac de betere keus is. Dr. Frank hoort mij een beetje
    aan als Dr. Atkins; veel vetten en eiwitten, maar geen koolhydraten wat dan resulteerde in broodjes gemaakt van eiwitten! Het grootste probleem bij Dr. Atkins was de overzuring van het lichaam de zgn. Acidose, wat uiteindelijk tot een verlies
    van het bewustzijn kan voeren, een toestand die levensgevaarlijk kan zijn!
    Bij Dr. Frank kan ik me dat ook zo voorstellen. Bij Montignac zijn goede koolhydraten
    weldegenlijk toegestaan, maar alleen in verbinding met de “vrije” koolhydraten
    zoals groenten en salades, daardoor treed er wellicht minder verveling op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *