Bananentulband

Recept voor een kleine tulbandvorm:

  • 100 gr bloem (spelt)Bananentulband onder stolp
  • 50 gr amandelmeel
  • 1,5 thl bakpoeder
  • 150 gr zachte roomboter
  • 3 eieren
  • 125 gr suiker
  • snufje zout
  • 3 rijpe bananen
  • 40 gr rozijnen/krenten
  • 40 gr bicareau
  • poedersuiker
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Was de rozijnen en krenten en laat ze even wellen in warm water. Daarna goed laten uitlekken en droogdeppen.
  3. Snijd de bicareau in kleine stukjes, ter grootte van een krent.
  4. Klop de zachte roomboter samen met de suiker luchtig.
  5. Voeg één voor één de eieren toe en klop na elk ei minimaal 1 minuut.
  6. Voeg snufje zout toe.
  7. Prak de bananen tot moes en roer deze samen met de bloem en bakpoeder door het ei-botermengsel heen.
  8. Voeg als laatste de rozijnen, krenten en bicareau toe.
  9. Verdeel het beslag over een ingevette tulbandvorm en plaats de vorm iets onder het midden van de voorverwarmde oven.
  10. Bak de tulband in ongeveer 40 minuten gaar, controleer de gaarheid met een satéstokje (deze moet er droog uitkomen).
  11. Laat de tulband even afkoelen in de vorm, zodat de cake loslaat van de randen en makkelijker uit de vorm komt.
  12. Laat geheel afkoelen en bestuif de tulband met poedersuiker voor het aansnijden.

Bananentulband

 

 

Bananentulband

Lees ook de bijbehorende Blog-Entry:  Heerlijk Pasen!

 

image_print