Visrolletje met aspergetips

Recept voor 2 personen:Visrolletje met aspergetips

  • 2 Tilapia filets
  • 2 etl groene pesto
  • 75 gr ontbijtspek* in plakjes
  • 100 gr groene aspergetips
  • 1 kleine venkel
  • 1 stronk broccoli
  • scheutje witte wijn
  • — of bouillon
  • 1 etl olijfolie

*door gebruik van het ontbijtspek is het niet noodzakelijk om de vis te zouten

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Spoel de Tilapia filets onder koud stromend water af en dep de vis goed droog.
  3. Bestrijk één kant van de filets royaal met groene pesto.
  4. Spoel de asepergetips onder koud water en dep ze droog. Leg een klein bosje tips met de kopjes naar één kant op de filets en rol de visfilets op.
  5. Bekleed de rolletjes met plakjes ontbijtspek.
  6. Maak de broccoli en venkel schoon. Snijd de broccoli in roosjes en de venkel in dunne repen. Meng de groenten en spreid ze uit in een ingevette ovenschaal.
  7. Leg de rolletjes met de naad naar beneden op de groenten.
  8. Schenk een scheutje witte wijn of bouillon bij de groenten en sprenkel over het geheel één eetlepel olijfolie.
  9. Plaats de ovenschaal in het midden van de warme oven en bak de vis en groenten in 15 à 20 minuten gaar. Niet veel langer, anders wordt de vis te droog en de broccoli te gaar.
  10. Serveer met een frisse groene salade.

Tilapia met aspergetips

Visrolletje met aspergetips

Lees ook de bijbehorende Blog-Entry: licht en gezond

image_print