Aardbeien-marshmallow bavarois

Recept voor 6-8 personen:

  • 500 gr aardbeien
  • 400 gr kwark (vanille- of aardbeiensmaak)
  • 300 ml aardbeien yoghurtdrank (Vifit)
  • 200 gr roze marshmallows
  • 6 blaadjes gelatine
  • 4 etl suiker
  • 3 eiwitten
  • scheutje (rode) likeur (aardbeien, cassis of amaretto)

Maak de aardbeien schoon en hak 300 gram fijn in de keukenmachine. Voeg de kwark en de yoghurtdrank toe en meng alles goed door elkaar. De aardbeien worden helemaal fijn geslagen in het kwarkmengsel. Breng op smaak met 2 eetlepels suiker. Week de gelatine gedurende 5 minuten in ruim koud water. Verwarm het scheutje likeur (of 2 eetlepels water als je geen likeur gebruikt) en roer er de uitgeknepen  geweekte gelatine doorheen. Laat nu niet meer koken maar juist afkoelen. Meng het afgekoelde gelatinemengsel door de aardbeienkwark en blijf roeren tot geheel lobbig wordt. Sla de eiwitten stijf en meng deze door het kwarkmengsel. Knip de marshmallows in kleine stukjes en meng deze als laatste door de pudding. De marshmallows zullen blijven drijven! Giet de pudding in een puddingvorm of in eenpersoonsglazen. Laat de bavarois minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
Hak voor de coulis het restant van de aardbeien (200 gram) en vermeng deze met 2 eetlepels suiker. Laat de coulis minimaal een uur staan: de suiker onttrekt vocht aan de aardbeien en zorgt voor een aardbeiensiroop. Serveer de coulis bij de bavarois, ter garnering eventueel nog een hele marshmallows.

Deze pudding is minder ‘zwaar’ dan een normale bavarois, omdat er geen slagroom doorgaat. Voor een romiger effect kun je i.p.v. de yoghurtdrank geslagen slagroom toevoegen. Je kunt de yoghurtdrank sowieso weglaten, maar dan ook 1 blaadje gelatine minder gebruiken.

Als je de puding wilt storten, spoel dan de vorm eerst met koud water om voordat je het puddingmengsel in de vorm doet. Vlak voor het serveren de vorm uit de koeling halen en buitenkant vorm enkele tellen onder de kraan houden: de pudding glijdt dan moeiteloos uit de vorm. Of gewoon uit de vorm scheppen…

   

image_print

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.