Spaghetti met tomatensaus en gehaktballetjes

Recept voor 4 personen:

  • 4 runder(ham)burgers
  • 1 fles tomaten passata (700 ml)
  • 3 grote uien
  • 2 tenen knoflook
  • halve rode peper
  • zout en peper
  • 3 thl suiker
  • 1 etl Balsamico azijn
  • 2 etl olijfolie
  • 400 gr gedroogde spaghetti
Verwarm in een braadpan de olijfolie. Draai van de burgers kleine gehaktballetjes (iets groter dan een soepballetje). Bak de balletjes in de olijfolie. Snipper de ui en snijd de knoflook in kleine stukjes. Bak de ui en knoflook mee met de gehaktballetjes. Verwijder de zaadjes uit de rode peper en snijd de peper in ringetjes. Voeg de peper toe aan het gehakt-uimengsel. Voeg, als de uien glazig zijn, de passata, suiker en Balsamicoazijn toe en breng op smaak met zout en peper. De saus moet zout-zuur zijn, dus voeg eventueel extra azijn en/of suiker toe tot de juiste smaak is verkregen. Laat de saus op matig vuur minimaal 5 minuten pruttelen. Kook ondertussen de spaghetti volgens de de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Serveren: schep een royale hoeveelheid saus over een portie spaghetti. Ter garnering geraspte kaas.
 

 

image_print