Bloemkoolschotel met sambal

Recept voor 5 personen:

  • 1 mooie grote witte bloemkool
  • ruim 1 kilo aardappels
  • melk, klontje boter of olijfolie, zout en peper voor de puree
  • 400 gr hamblokjes
  • 3 grote uien, gesnipperd
  • 2 eetlepels sambal badjak
  • 75 gr geraspte kaas
  • olijfolie

Maak de bloemkool schoon en kook deze in 10 minuten in ruim water beetgaar. Laat bloemkool uitlekken Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een braad- of koekenpan en bak de gesnipperde uien glazig.
Voeg hamblokjes toe en bak deze2 minuten mee. Meng de sambal en bloemkool door het ui-hammengsel. Zorg dat er nog wel stukjes bloemkool heel blijven. Schil en kook de aardappels in water gaar, giet af en maak een romige puree met een scheutje melk, klontje boter of wat olijfolie. Breng de puree op smaak met zout en peper. Beboter een ovenschaal en spreid de puree met daarop het bloemkoolmengsel. Bestrooi met geraspte kaas. Bak de ovenschaal af in de oven met een  goudbruin korstje.

  

 

 

 

image_print