About Me

Welkom op deze kooksite!

Ik zal mij even voorstellen voor degene die mij (nog) niet kennen.

In 2011 vierde ik mijn 50ste verjaardag, wellicht dus een mooi moment om dat jaar iets nieuws te starten: de opmaak van mijn eigen kooksite. Want koken is mijn grote passie. Van thuis meegekregen. Een moeder die heerlijk kon koken, een vader die de smaak van Indonesië mee naar huis nam en mijn zus Joyce die diëtiste is geworden omdat ze ook zo van koken houdt.
Tel daarbij op mijn schoonmoeder die voor haar grote gezin gepassioneerd kon koken, dan kun je enigszins begrijpen hoe ik aan mijn passie kom. Die passie is ook meteen mijn valkuil want ik vind bijna alles lekker maar helaas geeft dat ook gewichtsschommelingen.

Ik heb een reeks aan kookboeken, die ik lees en herlees. Koken uit een kookboek doe ik eigenlijk maar weinig. Recepten lezen doe ik dagelijks maar koken doe ik op mijn gevoel. Het is dan ook moeilijk voor mij om een recept op te schrijven want dan moet ik precies aangeven hoeveel van iets nodig is. Maar ik begin het wel te leren, vooral ook omdat familie en vrienden mij vaak het recept vragen van een gerecht dat ze bij mij zo lekker vonden. Bovendien beschik ik over veel “kennis van zaken” door het vele lezen over eten en recepten. Weer een reden om een blogsite te beginnen.

Mijn gezin bestaat uit mijn man en mijn drie zonen. Alle vier grage eters maar ook kritisch t.o.v. mijn kookkunsten. Ik hoop dat ik mijn kinderen iets van mijn passie heb kunnen meegeven in de opvoeding. Nu ze op zich zelf wonen, koken ze ook graag voor zich zelf of voor hun vriendinnen.

Aandacht voor voedsel in het algemeen vind ik de laatste tijd erg belangrijk. Ik neig steeds meer naar biologische producten en simpele bereidingswijzen om de goede smaak tot zijn recht te laten komen. Eenvoudige recepten met minimale ingrediënten is mijn credo. De Italiaanse keuken heeft dan ook mijn voorkeur. Maar een lekkere stamppot staat ook regelmatig op het menu. En dan koken voor een groot gezelschap: heerlijk. Kleine porties vind ik moeilijk, ik heb ook altijd restjes. Voor een verjaardag of speciale gelegenheid een menu uitdenken, inkopen doen, voorbereiden en dan koken, dat is waar ik volop van geniet, ook al geeft het vaak stress. De beloning achteraf, als iedereen je eten roemt en de schalen leeg zijn, dat is waar ik het voor doe.

Veel plezier bij het lezen en uitproberen van de recepten, ik smul met jullie mee.

Ellen

image_print

3 reacties op About Me

  1. james schreef:

    paasbrood (met spijs, als vlecht) blijkt supergoed!

  2. Rinus Meijer schreef:

    Ook ik hou van lekker koken en natuurlijk ETEN !!!! met een Wijntje . Groetjes Rinus

  3. Karin schreef:

    Lekkere recepten….. Al vele gemaakt voor vrienden… TOP…

Reacties zijn gesloten.