Pompoencurry

Recept voor 4-5 personen:

  • kleine pompoen
  • 1 winterwortelPompoencurry
  • 3 zoete aardappels
  • kleine koolraap
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 1 blikje kikkererwten
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 etl Rash el Hanout en/of Baharat
  • zout en peper naar smaak
  • verse koriander
  • olijfolie
  • citroensap (flesje)
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Schil de pompoen, winterwortel, zoete aardappels en koolraap en snijd de groenten in gelijke blokjes.
  3. Spreid de gesneden groenten uit op een bakplaat, knijp er een teentje knoflook over uit en besprenkel royaal met olijfolie en één eetlepel kruiden (Rash el Hanout of Baharat of een mengsel van deze twee).
  4. Plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven voor ongeveer 20 minuten tot de groenten beetgaar en bruin geroosterd zijn.
  5. Snijd ondertussen de uien klein en bak deze samen met een gesnipperd teentje knoflook in wat olijfolie glazig. Voeg één eetlepel kruiden toe en bak deze rustig mee.
  6. Voeg de tomatenblokjes met sap toe en roer daarna de kokosmelk door het mengsel.
  7. Voeg daarna de kikkererwten toe en laat zachtjes pruttelen voor 5 minuten.
  8. Roer de geroosterde groenten door het tomatenkokosmengsel en breng op smaak met zout, peper en citroensap.
  9. Serveer met couscous en gehakte koriander.

Lees ook de bijbehorende Blog-entry: Comfort food

image_print

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *