Tomatensoep met geroosterde paprika

Recept voor 6-8 personen:

  • 20 rijpe trostomaten
  • 3 grote rode paprika’s
  • ongeveer 8 el olijfolie extra virgin
  • 2 cm rode peper zonder pitjes fijngehakt
  • — of halve thl chilivlokken
  • 2 uien gesnipperd
  • 2 tenen knoflook uitgeperst
  • 4 eetlepels rode-wijnazijn
  • 0, 7 ltr groentebouillon van 2 bouillonblokjes
  • peper en zout naar smaak
  • 1 à 2 etl suiker naar smaak

Geef de tomaten met een scherp mesje een kruis en dompel ze ongeveer een halve minuut in kokend water. Verwijder het velletje en ontpit ze.  Hak ze in grove stukken. Snijd de paprika’s doormidden en verwijder de zaadlijsten. Spreid de paprikahelften uit op een bakplaat met aluminiumfolie en plaats deze onder de gril. Grillen tot de paprikaschil zwart is. Doe de zwarte paprika’s in een kom met deksel en laat ze zo afkoelen. Wanneer ze afgekoeld zijn is het zwarte velletje makkelijk te pellen. Hak ze in grove stukken. Verwam 2 el olie in een soeppan met dikke bodem. Fruit de gehakte paprika, ui en de fijngehakte rode peper. Voeg een snufje zout toe en de uitgeperste knoflook. Laat 2 minuten zachtjes bakken. Voeg dan de gehakte tomaten toe, weer een snufje zout en de rode-wijnazijn. Laat geheel 10 minuten zachtjes bakken. Voeg tot slot de bouillon toe en laat geheel nog 15 minuten koken. Voeg suiker en peper naar smaak toe. Met staafmixer de soep pureren. Verrijk de soep tot slot met enkele etl olijfolie.

Serveertip: Dien in kleine, lage koffiekopjes op met een laagje schuim van geklopte melk: cappuchino soepje!

Variaties:

  1. Gebruik geroosterde paprika’s uit blik/glas. Deze zijn ingelegd in olie en meestal ook met azijn. Extra rode-wijnazijn is dan overbodig.
  2. Gebruik balsamico-azijn i.p.v. rode-wijnazijn.
  3. Voeg gehakte verse basilicum toe voor het opdienen.

image_print

2 reacties op Tomatensoep met geroosterde paprika

  1. Marion van Houten schreef:

    Word helemaal blij van je Toscaanse soepje. Brengt zoete herinneringen aan de diverse vakanties in dat mooie gebied van Italië. Ga de soep beslist dit weekeind maken. Heb voor het gemak inderdaad de paprika’s in pot gekocht.

  2. ellen schreef:

    Pas je wel op met de rode peper?! Anders wordt het meteen een hittegolf…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.