Blauwe Bessen Yoghurtcake

Recept voor een grote ronde (spring)vorm, diameter 26-28 cm:

  • 400 gram blauwe bessen
  • 300 gr zachte roomboter
  • 375 gr suikerStuk Blauwe Bessen Yoghurtcake
  • 3 eieren
  • 425 gr bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 200 ml yoghurt
  • 2 etl lemoncurd (optioneel)
  • 2 etl vanille extract (optioneel)
  • halve thl zout
  • 4 etl aardbeienjam
  • poedersuiker
  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Was en droog de blauwe bessen.
  3. Meng de zachte roomboter met de suiker en sla deze met de mixer of in de keukenmachine romig. Voeg één voor één de eieren toe en blijf na elk ei minimaal 2 minuten kloppen.
  4. Meng de lemoncurd, vanille, yoghurt en zout door het ei-botermengsel.
  5. Zeef de bloem met de bakpoeder en schep dit door het beslag.
  6. Roer tot slot de 300 gedroogde blauwe bessen door het beslag. Houd ongeveer 100 gram bessen achter voor de garnering.
  7. Schep het deeg in een ingevette (spring)vorm, waarvan de bodem bekleed is met bakpapier. Plaats de vorm met beslag in het midden van de voorverwarmde oven en bak de taart in 50-60 minuten bruin en gaar (controleer de gaarheid met een satéprikker). Laat de taart volledig afkoelen op een taartrooster.
  8. Verwarm de jam 1 minuut in de magnetron en bestrijk de bovenkant van de taart hiermee (als de vruchten gezakt zijn, draai de taart dan om, zodat de onderkant bovenkant wordt: dit geeft een mooier effect). Strooi de overgebleven blauwe bessen over de taart. Maak van poedersuiker en enkele druppels water of citroensap een icing. Besprenkel de taart hiermee.

Blauwe Bessen Yoghurtcake     Lees ook de bijbehorende blog-entry: Moederdagtip

 

image_print

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *