Kip-preischotel met korstlaag

Recept voor 6 personen:Kip met prei

  • 10 dunne preien
  • 100 ml kookroom
  • 1 etl olijfolie
  • 8-10 ontbeende kippendijen
  • — totaal ongeveer 800 gr
  • 2 thl mosterd
  • 1 etl Worcestersaus
  • 1 thl paprikapoederkip-preischotel met korstlaag
  • halve thl tabasco
  • snufje chilipoeder
  • zou en peper
  • 4 sneetjes wit/maisbrood
  • 3 takjes peterselie
  • 2 tenen knoflook
  • 50 gr geraspte kaas
  • 3 etl olijfolie
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Was de preien, verwijder het kontje en het meest donkere blad. Snijd de preien in ringen van 2 cm breed. Was nogmaals de gesneden prei om er zeker van te zijn dat er geen zand meer in zit.
  3. Snijd de kippendijen in tweeën. Maak een marinade van mosterd, Worcestersaus, paprikapoeder, tabasco en chilipoeder. Marineer de kip minimaal een half uur in de marinade.
  4. Maal in een keukenmachine brood, peterselie, knoflook, geraspte kaas en 3 eetlepels olijfolie tot een rul mengsel.
  5. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een braadpan en bak hierin de gewassen prei voor 10 minuten, voeg de kookroom toe en breng op smaak met zout en peper.
  6. Verwarm een koekenpan en schroei de kipdelen rondom dicht.
  7. Schep het preimengsel in een ovenschaal. Verdeel de kip over de prei en dek het geheel af met het broodmengsel.
  8. Plaats de ovenschaal in het midden van de voorverwarmde oven voor 15-20 minuten bij een getemperde temperatuur van 175 graden. Plaats een stuk aluminiumfolie over de schaal als de korstlaag te bruin dreigt te worden.
  9. Lekker met stokbrood of aardappelpuree.

_DSC0126 Kip-preischotel met korstlaag Kip-preischotel met kortslaag kip-preischotel met korstlaag

Lees ook de bijbehorende blog-entry: Preitjes op mijn dijtjes

image_print