Huzarensalade

Recept voor 5-6 personen:

  • 1 groot blik cornedbeef
  • 10 augurken gesnipperd
  • 5 el zilveruitjes gehalveerd
  • 1 ui fijn gesnipperd
  • 2 zure appels klein gesneden
  • 400 gr koude gekookte aardappels (kruimig)
  • 3 el creme fraîche
  • 6 el mayonaise
  • 1 blikje gemende groenten Macedoine
  • 4 hardgekookte eieren
  • 2 el ketchup
  • snufje paprikapoeder
  • zout, peper

 

Snijd de cornedbeef in kleine stukjes. Laat het blikje gemende groenten uitlekken. Verkruimel de gekookte aardappels. Meng cornedbeef, aardappel, groenten, augurk, zilverui, appel en ui. Voeg mayonaise en creme fraiche toe en wat zout en peper naar smaak. Eventueel voor de zurigheid iets azijnvocht van de augurken  toevoegen. Let op dat het geheel niet te vochtig wordt. Geheel op grote schaal opmaken met partjes hardgekookte eieren en toefjes ketchup. Of gebruik een ijstang om bolletjes te maken (leuk voor eenpersoonsportie). Lekker met knapperig stokbrood.

Tip: De salade wordt intenser van smaak als je deze een dag van te voren maakt.

Variatie: Gebruik een restje stoofvlees of een paar plakken gekookte ham.

image_print